Testimoni Kanser Paru-paru stage 4

Wanita ini mengidap kanser paru-paru tahap akhir /stage 4 (terminal lung cancer), disahkan pada awal 2008. Semasa Chinese New Year dimasukkan ke Singapore General Hospital (SGH) dan kemudian dipindahkan ke hospice in March 2008, setelah doktor mengarahkan keluarganya untuk membawa beliau pulang ke rumah(kerana menurut doktor sudah tiada harapan untuk sembuh) untuk beliau menjalani saat-saat akhir dengan gembira.

Di hospice itulah seorang jururawat yang menjaga kebajikan pesakit ini telah memberikan UMI dan EXO untuk mencuba nasib mana tahu beliau akan sembuh (dengan izin
ALLAH). Saksikan sendiri.

Dos Pertama kali :: 19 July 2008, semasa beliau di Hospis, jam 3.50 petang.

Keadaan beliau ketika itu ::
• Kemurungan akibat putus harapan untuk hidup.
• Post-chemotherapy :: kemoterapi tidak berjaya memulihkan kanser, maka di suruh balik saja
• Setiap hari akan mendapat MORPHINE untuk menghilangkan kesakitan,kesan pembedahan dan kemoterapi.
• Breathless (tidak mampu bernafas secara cekap)
• Tiada selera makan
• Tidak bercakap langsung
• Tidak boleh berjalan

Jam 4.20 petang (30 minit selepas mengambil EXO untuk pertama kali)
• Segala rasa kesakitan hilang serta merta.(ALHAMDULILLAH) sedagkan sebelum ini terpaksa diberi MORPHINE (dadah paling kuat untuk menahan sakit)
• Terus boleh duduk berterusan sehingga 2 jam,sedangkan sebelum ini tak mampu bangun dari baring atas katil.

-Selepas 10 hari -
• Dah ceria, tiada lagi murung, dah bersemangat semula (lihat wajahnya ceria, tersenyum saja selepas dapat hadiah wig dari staff hospital)

• Tiada kesakitan lagi, tiada lagi Morphine!
• Dah berselera makan.
• Cakap tak henti-henti kerana begitu gembira.
• Tapi belum boleh jalan sangat, kecuali dengan bantuan nurse.
• Staff2 hospis terkejut, menurut mereka tak pernah lagi tengok ada kes begini.

• Selepas tiga bulan, beliau discharge dari hospice kerana tak layak lagi duduk situ (sebabhospice untuk orang sakit kronik yang menunggu masa je..tapi lady ni dah sihat,siap boleh makan,sembang lagi)
• Dah boleh jalan sendiri, boleh angkat barang2 berat seperti beg baju dia dan banyak lagi.
• Doctor(oncologist) yang dulu penah kata dia takde harapan sembuh dan tunggu masa je tu, terkejut.Buat blood test, memang dah sihat,Alhamdulillah.

Gambar di atas bertarikh 13 November 2008 (kira-kira sebulan selepas keluar dari hospice, 4 bulan selepas mengambil AGEL)
• Sangat happy, sihat dan bertenaga.
• Gambar di atas ketika beliau di office AGEL, memberi testimoni secara life.
• Boleh menyanyi dan bershopping.
• Makan berselera sekali, tidur pun lena.

Pembaca sekalian, lihat sendiri bukti bagaimana AGEL (dengan izin dan ketentuan ALLAH dapat menyembuhkan pesakit kanser di atas.

Oleh itu, jangan lah anda pendamkan saja kisah ini. Sebarkan seluas-luasnya, bantu kepada pesakit2 kanser yang memerlukan.Semoga dengan ini tiada lagi pesakit kanser yang perlu menderita akibat penyakit yang semakin hari semakin ramai menderita kerana nya.

Yang baik itu datangnya dari ALLAH, yang lemah itu kerana diri saya sendiri yang alpa.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s