UMI

posting sebelum ni, mesti ada tertanya kenapa aku tegar bagi kat baby aku yang baru berusia 45 hari tu. Kalau nak tau, aku memang selama ini exclusive breastfeed all my babies atleast for the first 7mths. Exclusive means no other liquid yang aku bagi kat baby to feed him/her kecuali ubat2an bila perlu. Even air kosong pun tak boleh bagi. Sbb breastmilk consist of 70% of water. So no need plain water, plain water tak de zat, so hanya menambah beban kat kidney baby yang masih comel tu. Lagipun, dengan beri plain water kat breastfed baby, nanti the water can wash away the protective layer yg didapati dari breastmilk kat dalam perut baby. For info, breastmilk rich in probiotik which is good for digestive system & antibodi.

Tapi kenapa aku bagi UMI kat baby aku? Sebabnya UMI mengandungi Fucoidan, dari sumber rumpai laut, kuatkan sistem imunisasi dengan tingkatkan sel darah putih dalam sistem badan, menguatkan fungsi sendi, menggalakkan kesihatan gastrointestinal, melawan selsema, remove toxin from our body & fight free radicals. Sorry la ayat rojak..hehe. So far this is the best choice yang ada untuk aku sembuhkan baby aku tu. Safe and natural is always my choice and only the best for my kids. So far i am happy with all the choices that i’ve made, i’ve chose to breastfeed him and to cloth diapering all my kids. Now i choose Agel to cure him and my family.

Antara testimony yang aku dapat dari kisah benar upline aku sendiri, anaknya sembuh dari pneumonia selepas mengambil UMI for a week. Al kisahnya, her daughter mula detected with pneumonia since she was 28days old. Then , selama 4 months dia kena ulang-alik ke hospital to get treatments. Then until finally she was introduced with UMI, dia try bagi to her baby in a week, then in the next check up, the Dr quite amazed bila Dr scan, tiada lagi tompok2 air kat lung baby dia lagi. Then since that day, baby dia terus stop the treatment and stop any medication intake for the pneumonia. Memang amazing story but semua dengan izin Allah.Her baby also ada ekzema. Tapi macam tak percaya kalau tengok skin baby dia, memang silky soft and nak tgk scar pun susah.Ohya, Alhamdulillah anakku Harith semakin sihat. Batuk2 dah tak berape. sekali-sekala je bunyi. Syukurlah.

Wanna try Agel? Get 5 EXO + 5 UMI at intro price : RM 150 (free shipping) (Malaysia Only)

Join as member and get at wholesale price + free shipping!

Credit to Alin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s