About Agel

Tentang Agel

Agel ditubuhkan pada tahun 2005 di Utah, Amerika Syarikat dan merupakan pengasas Revolusi Teknologi Suspensi Gel (gelceutical yang pertama dipatenkan) di dunia. Agel telah dilancarkan serentak di lebih 10 negara pada hari pertama operasi. Pada masa ini, Agel telah mengembangkan operasi perniagaannya di hampir 50 buah negara di seluruh dunia. Agel telah mencipta pencapaian menakjubkan kerana jumlah jualan syarikat pada bulan pertama beroperasi adalah yang tertinggi di kalangan syarikat-syarikat “network marketing” antarabangsa.

Kenapa Teknologi Suspensi Gel?

Penyerapan yang pantas dan cepat ke dalam badan
20ml peket yang mudah dibawa
Kosher & Pengesahan Halal
Index glycemic yang rendah, rendah kalori, rendah karbo, rendah lemak. Tidak perlu disejukkan dan sangat hebat!

APAKAH GEL DI DALAM PRODUK AGEL ?
Gel dihasilkan melalui pencairan atau hidrasi dua jenis getah atau gam yang terdiri dari guar gam dan xantham gam. Guar gam diperolehi dari kacang guar manakala xantham gam diperolehi dari bjirin jagung. Kedua-duanya tentu sekali berasal dari sumber alam semulajadi.

Gel yang dihasilkan ini terdiri dari rantaian molekul polisakarida yang panjang dan terdapat banyak molekul hidroksil pada tepinya yang boleh menarik air ke dalamnya.

Polisakarida ini ada mengembang di dalam air, jadi hanya kuantiti yang sedikit diperlukan untuk membentuk matrik gel yang tebal. Polisakarida tersusun secara bersilang-silang dan berlengkar-lengkar dan di celah-celah gumpalan ini terdapat ruang yang dinamakan persekitaran mikro (“microenvironment”). Di dalam persekitaran mikro inilah disimpan bahan-bahan makanan tambahan seperti viamin, bahan mineral, pati buah-buahan dan ekstrak tumbuhan.

Gel nutrisi (Agel) adalah berasakan konsep penyimpanan vitamin, mineral, ekstrak buah-buahan dan tumbuhan yang telah mengalami hidrasi yakni telah larut di dalam air di dalam persekitaran mikro di dalam gel, hanya menunggu masa untuk diambil dan diserap ke dalam aliran darah dengan cepat.

KELEBIHAN TEKNOLOGI GEL & PRODUK AGEL
Berbanding dengan kaedah-kaedah lama pengambilan bahan nutrisi dan ubatan, sistem penyampai dengan teknologi suspensi gel mempunyai kelebihan berikut:-

Sumber Alam Semulajadi
Penyerapan unsur-unsur kesihantan yang lebih cepat kerana bahan-bahan tersebut sudah mengalami hidrasi
Mudah dibawa ke mana-mana
Mudah digunakan, mudah diambil/ditelan
Sedap dan disukai oleh kanak-kanak dan orang tua
Kurang lemak, kurang karbohidrat – sesuai diambil oleh penghidap diabetis
Tidak mengandungi peransang seperti kafein & ephiderine
Matrik gel memperbaiki fungsi usus & tinggi serat
Mengandungi dos yang tetap
Tidak perlu digoncang
Tidak perlu dicampur dengan air
Tidak perlu disimpan di dalam peti sejuk
Selamat, tidak mengandungi pewarna dan perasa tiruan
HALAL

Ramai pesakit kanser telah sembuh dengan pemakanan Vitamin Agel.

Terbukti dengan testimonials

• no drugs, no steroids, no pesticides, no alcohol
• HALAL certified by IFANCA (recognised by JAKIM)
• WADA certified (confirm no drugs)
• US’s products
• no herbs, no pills
• 2nd ranking in the world

Bukan hanya dapat menyembuhkan pesakit kanser, malah menyembuhkan penyakit seperti:-
• Eczema
• Asthma
• Diabetics/kencing manis
• Overweight
• Obesity (can slim without dieting-no harm)
• Kidney failure

Persatuan kanser negeri Kelantan menggunakan vitamin gel ini untuk merawat pesakit kanser di negeri berkenaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s